knjiga

A Jogi egyesület célja, hogy a gyerekekkel barátkozzon, ezen belül pedig a figyelmüket az általános alapértékekre irányítsa.
Mindezt kreatív módon tesszük. E cél érdekében 2014. október 11-én Szabadkán a Plátó könyvesboltban, két általános iskola közreműködésével, könyveket alkottunk a családról. A könyvek készítésekor azokra a problémákra utaltunk, amelyekkel a gyermekek szembesülnek a fejlődésük során.
A Gyerekhét keretén belül figyelmet fordítottunk a gyerekek személyiségfejlődésének különböző területeire. A 2014. év központi témája a család és az örömteli gyermekkor. A család mindég itt van, hogy szeretet nyújtson, megértést tanusítson és támogasson.

A gyerekkor talán életünk legszebb része, főkép ha egy felnőtt ember szemszögéből nézzük. Ha fel tudjuk idézni az emlékeinket, a képek megváltoznak. A gyerekori problémák óriásiak lehetnek és mint egy megmászhatatlan hegycsúcs ott állnak a gyerek előtt. A felnőtt ember magasabb és a hegy kisebbnek tűnik. Mi rajtunk áll, hogy megtanítsuk őket arra, hogyan győzzék le az akadályokat.
Gyakran a problémák olyanok mint a legmagasabb hegycsúcsok. A Jogi egyesület arra törekszik, hogy támogassa a gyerekeiket és a szüleiket, hogy legyőzzék a tanulásban azokat az akadályokat, amelyek jelen vannak a diszlexia, a diszgráfia, a diszkalkulia és más okok miatt.
A gyerekek két különleges könyvet alkottak magyar és szerb nyelven, a Plátó könyvkereskedésben. Rajzoltak és írtak a Jogi maci családja problémáiról és tanácsokkal látták el őket. A könyvek első lapjai a család fontosságáról szóló gondolataikat tartalmazzák.
Könyvekkel körülvéve, egy csodálatos környezetben, a gyerekek újból megmutatták azt, hogy a képzeletük határtalan. Reméljük, hogy rá tudtunk mutatni a könyvek olvasásának fontosságára, így fejlesztve a könyvek iránti szeretetüket.
Köszönetet mondunk a két szabadkai „Majsai úti“ és a „Matko Vukovic“ általános iskolának is.

A szervezésért felelősek voltak: Lajic Imbronovic Olivera , Gruncic Jasminka, Barasic Brigitta, Stevanovic Mirjana és Kosanovic Mirjana.