mira-i-oli

Az Egyesület által megszervezett első szülői értekezlet 2014.október 22-én lett megtartva.
A szülői értekezletre meghívtuk azokat a szülőket, akik már az egyesület tagjai vagy érdeklődtek az Egyesület tevékenysége iránt.
Bemutattuk az Egyesület munkáját a kezdettől a mai napig, amelynek ötletadója a személyes tapasztalata által vezérelve .Gruncic Jasminka volt.
A tavalyi évben sor került az Egyesület I Konferecájának a megszervezésére, amely a „Sok apró lépés“ címet viselte.
Az Egyesület munkáját jellemzi a magyarországról hozott Meixner módszertan, amelyet aktívan használ a gyerekekkel való munkában. Eddig öt személy végezte el a Meixner Alapítvány által szervezett tanfolyamot Budapeste. A tanfolyam a részvevők számára ingyenes volt a Meixner Alapítvány jóvoltából, ezzel is hozzájárulva az Egyesület sikeresebb munkájához. A következő lépés a módszer szerb nyelvre való adaptálása lesz. A Meixner módszer először azoknak a gyerekeknek adott nagy segítséget, akik kimagasló képességekkel rendelkeztek, viszont hamar kiderült, hogy a módszer kiváló alapot nyújt azoknak a gyerekeknek is, akik részképességzavarokkal küzdenek, beleértve a diszelxiát, a diszgráfiát és a diszkalkuliát is.
Zárószóként egy bölcsmondást idéznénk: „Azok a gyerekek, akiknek nehézésgeik vannak a tanulás terén olyan gyerekek, akik helytelen technikákkal tanulnak.“
A szülői értekezletek célja az, hogy a szülőknek hasznos információt nyújtson és olyan tanácsokat, hogyan dolgozhatnak és tanulhatnak odahaza a gyerekeikkel.
Az első szülő értekezelt témai kötődtek a gyerekek-szülők kapcsolatához: hogyan lehet növeni a gyerekek figyelemét, hogy jobban tudjanak összpontosítsani, a verbális memóriájukat és a motiváltságukat, amely egy fontos eleme a sikeres tanulásnak. A beszélgetés egy kellemes légkörben zajlott, tapasztaltot cseréltünk, és a szülők elmondták milyen nehézségekkel küzdenek a gyerekeik nap mint nap.
Az Egyesület tagjai készen állnak arra, hogy konkrét segítséget nyújtsanak a gyerekeknek és a szüleiknek azzal a megjegyzéssel, hogy a sikerhez vezető út nem az iskolán és a tanulási folyamaton keresztül vezet, hanem szükség van sok türelemre, sok apró lépésre….

jasminka  mira-i-oli